Skip to main content

Gergelyné Kriszta

Posted in

Kiskorom óta folyamatosan hallottam Istenről. Mindig igyekeztem Istennek tetsző életet élni, de nincs olyan ember, aki ne követne el bűnt, így születünk. 12 évesen döbbentem rá, hogy a keresztény családba való beleszületés nem belépőjegy a mennybe. Minden embernek helyre kell állítani a kapcsolatát Istennel, ami a bűneink miatt megromlott Vele. Mikor megértettem, hogy két úrnak nem lehet szolgálni, és nekem is meg kell hoznom a döntést, hogy kit választok, nagy vívódás indult el bennem. Isten hívott. Tudtam: ez egy harc, vagy Istent választom vagy a Sátánt és ha nem döntök, akkor a Sátán oldalán maradok. Egy év után belefáradtam a vívódásba, megtörtem. Azt imádkoztam, hogy Istenem, nem akarok többé csak a Te győztes oldaladon küzdeni. Ekkor hoztam meg az első döntést, hogy megtérek és Isten útját akarom járni. Isten megbocsátott, megkönnyebbültem, megnyugodtam.

Néhány évvel ezután azonban volt egy különleges találkozásom Jézussal, ami még többet jelentett számomra. Egy táborba mentem önkéntesnek segíteni. A felkészítő alkalmon arról beszélt egy misszionárius, hogy adjuk oda az életünket Istennek. Szánjuk oda magunkat Neki. Adjuk oda kezünket, lábunkat, … mindenünket. Úgy éreztem, hogy szeretem annyira Istent, hogy kész vagyok odaadni neki mindenemet és az ő szolgája lenni. Én is elmondtam ezt az imát. Jelképesen egy fadarabot is bedobtunk a tűzbe, mintha a régi életünket adtuk volna oda egy újért. Isten jelenléte olyan kézzelfoghatóan ott volt, hogy új emberré tett, teljes boldogságot és tüzet adott ahhoz, hogy meg akarom osztani az emberekkel az örömhírt: Jézus az ő bűnükért is meghalt, feltámadt, szereti őket és ha bűnbánattal elhiszik ezt, örök életük lehet! Ezt mindenkinek tudnia kell! Boldog vagyok, hogy ezt megtapasztaltam.

Nem lettem tökéletessé, én is elbukom. Tulajdonképpen, ahogy felnőtt lettem, egyre több nehézség és kísértés ért, még inkább megtapasztaltam, hogy milyen hajlamom van a bűnre és hogy magam erejéből képtelen vagyok megváltozni, csak Jézus tud teljes bűnbocsánatot adni, mert helyettünk már elvállalta a büntetést a kereszten. A mi bűnbánatunk, döntésünk, hogy Őt követjük és Jézus Szelleme az, aki bennünket megváltoztat. Ma is tapasztalom, hogy munkálkodik bennem, ez csodálatos. Egyre jobb Vele élni. Ha Jézust megtalálod, mindent megtalálsz, ami a boldogsághoz vezet! Kívánom, hogy te is éld át, hogy az életed ilyen fantasztikusan megváltozzon!