Skip to main content

Tisza Attila blogja

Érdeklődők figyelmébe ajánljuk!

Posted in

Nem csak a húszéveseké a világ...

FELHÍVÁS!

Posted in

Tisztelettel, és közösségünk tagjai iránt érzett felelősséggel tesszük közzé a Magyarországi Baptista Egyház vezetősége kérését:

"A legutóbbi intézkedéseinket fenntartva három további kéréssel keresünk benneteket:

1, Arra kérjük a gyülekezeteket, hogy ahol csak lehetséges, online is tegyék elérhetővé valamilyen formában az istentiszteleti alkalmakat a testvériség számára.

2, Arra kérjük a nyugdíjas és a krónikus betegséggel küzdő testvéreinket illetve érdeklődőket, hogy a következő hetekben – visszavonásig – lehetőleg csak online kapcsolódjanak be a gyülekezeti alkalmakba. 

Természetesen fenntartjuk az eddigi kéréseinket, intézkedéseinket is, különösen kiemelve a legutóbbi rendelkezésünk 5. pontját. Nyomatékosan és határozottan kérünk, sőt felszólítunk mindenkit a maszk viselésére zárt terekben a közösségi alkalmakon!

Emlékeztetünk benneteket a rendelkezéseink 11. pontjára is:

“11, Nyomatékosan arra kérjük a gyülekezetek illetve az intézmények képviselőit, hogy a gyülekezetekben vagy az intézményekben történő Covid fertőződés megjelenése esetén haladéktalanul értesítsenek bennünket a covid@baptist.hu email címen. Munkatársaink ez után felveszik a képviselőkkel a kapcsolatot, rajtuk keresztül informálódunk, majd igyekszünk minden segítséget megadni a helyzet lehető legjobb kezelése érdekében.”

Kérjük a fentiek megfontolását!


( Dunaharaszti Baptista Gyülekezet vezetősége)

Gondolkodó - családiházas, vagy társasházas keresztyénség?

 Ismét eljött a házi csoportok ideje  a Magyar Kurír cikke szerint:

 

HEGYI ANDRÁS Vigyázzatok és imádkozzatok!

Posted in

Hegyi András írása

Címlap » LELKIPÁSZTOR BEIKTATÁS DUNAHARASZTIBAN

Posted in

Ünnepi istentiszteletre érkeztek a gyülekezet tagjai és vendégeik a Dunaharaszti Baptista Gyülekezet imaházába 2020. szeptember 12-én, meleg, napfényes délutánon.

 Nemeshegyi Zoltán, ügyvezető lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket, majd imádsággal kezdte meg az összejövetelt. „Adj új erőt Urunk, Ó nyújtsd ki szent kezed…” – énekelték a megjelentek különleges formában: a COVID-19 koronavírus miatti esetleges fertőzések megelőzése érdekében egészségügyi maszkokban, mégis buzgón, fohászkodó szívvel. Ezt követően Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke üdvözölte a jelenlévőket, és felolvasta a 84. Zsoltárt. Igehirdetésében megfogalmazta az Istennel együtt töltött idő nagyszerűségét és áldásait, majd hangsúlyozta annak fontosságát, hogy Isten erejének jelenléte minden helyzetben megnyugtató áldás lehet a szolgálatot végzők számára. Igei üzenete után következett Papp János testvér kérdéseire adott válaszként az új lelkipásztor, illetve a meghívó gyülekezet fogadalomtétele, melyben kölcsönösen vállalták az Úr akaratából, iránta érzett felelősségteljes szeretetből a közös együttmunkálkodást. A beiktatási szolgálatot elnök testvérünk áldáskérő imával zárta.

Plank József, a gyülekezet előző lelkipásztora egészségi állapota miatt nem tudott részt venni az összejövetelen. Így üdvözlő, és egyben búcsúzó levelének felolvasása után a szószéki Bibliát  az ügyvezető lelkész adta át az újonnan beiktatott lelkipásztornak.

A köszöntések sorát Tisza Attila előző szolgálati helyének, a Miskolc Belvárosi Baptista Gyülekezetnek képviselője, Balog Árpád nyitotta meg. A Dunaharaszti Baptista Gyülekezet nevében Surányi Pál üdvözölte új lelkipásztorukat, majd a nőtestvérek szeretetét kifejezve Dr. Surányiné Nemes Gyöngyi köszöntötte Tiszáné Gneth Gabriellát. A helyi gyülekezet kamarakórusa kedveskedett énekkel, szolgálatukat az egyházkerület elnöke Ujvári Ferenc levelének ismertetése követte. Varga Boldizsár, a közösség korábbi lelkipásztora bizonyságtételében felidézte az elmúlt évtizedek fontos történéseit, mérföldköveit. Az egyházkerület gyülekezeteinek lelkipásztor képviselői, Paróczi Zsolt szigetszentmiklósi, Sinkovicz Sándor csepeli, Matuz József monori, Papp József Barnabás ócsai, Dr. Kovács Géza János és Gergely Tamás dunaharaszti gyülekezet képviseletében fogalmazták meg szolgatársi jókívánságaikat.

Színesítette együttlétünket a pengetős zenekar szolgálata, melyet a helyi testvéregyházak lelkészeinek üdvözlése előtt hallhattunk. Láng András római katolikus kanonok és Varsányi Ferenc evangélikus lelkész derűt, bizalmat árasztó szavai épp úgy bátorítást jelentettek, mint Faragó Csaba református lelkész köszöntő levele. A pengetős zenekar közreműködését követően a beiktatott lelkipásztor összefoglaló bizonyságtételében azt hangsúlyozta: őszinte vágya és törekvése, hogy igehirdetői és pásztori szolgálatának fókuszába leginkább a megfeszített Jézus Krisztus legyen. Urunk áldozata és szenvedése nem csak bűneinkre, hibáinkra emlékeztet, hanem feltámadásának titokzatos, üdvözítő csodájára egyaránt. Két keresztyén ihletésű ének után, melyet a Bluegrass Zenekar feldolgozásában és előadásában hallgathattunk, Varga Boldizsár hálaadó imájával zártuk együttlétünket. Közösségi üdvözléseket követően Szentlélek erejéből merítve közösen énekeltük: „Zengd Jézus nevét, zengd világ…”, úgy indulva útjainkra megújult szívvel, akarattal. ( Fotók: KabKa)

 Tisza Attila

beikt-2020.09.12-_doku_2.jpg
Tartalom átvétel